Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maanzaad Cake met Honing
Een kruidige maanzaad cake met honing en rozijnen, gedecoreerd in de vorm van een maan. Een heerlijke traktatie voor bij de koffie.
Porties:
10
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Amandel- of groentemolen
Bakpapier
Friet zakje
kom
springvorm
Zeef
Ingrediënten
▢
1
ei
glazuur
▢
100
gram
maanzaad
▢
100
gram
poedersuiker
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
225
gram
boter
▢
225
gram
golden syrup of bloemenhoning
▢
3
dl
melk
▢
3
eetlepels
suiker
▢
350
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
4
eieren
cake
▢
50
gram
rozijnen
▢
1
theelepel
koekkruiden
Instructies
Bereid een springvorm voor met karton en bakpapier.
Breng melk, 1 zakje vanillesuiker en suiker aan de kook.
Voeg maanzaad toe en kook kort.
Roer rozijnen erdoor en laat afkoelen.
Maal het mengsel fijn.
Maak een cakebeslag van boter, honing, eieren, kruiden en bakmeel.
Schep de helft van het beslag in de vorm.
Verdeel het maanzaadmengsel erover.
Schep de rest van het beslag erop.
Bak de cake 90 minuten op 175°C.
Laat de cake afkoelen.
Maak een glazuur van eiwit en poedersuiker.
Doe het glazuur in een frietzakje en decoreer de maan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de cake met een kopje koffie of thee.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een Eiswein, past goed bij de maanzaad cake.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
25
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Gebak
/
Koek
/
Tussendoortje
Land van herkomst
Oostenrijk
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Oud & Nieuw