Deze romige macaroni-bloemkoolgratin met mosterdsaus en een krokante kaaskorst is een heerlijk comfortfoodgerecht. Perfect voor een doordeweekse maaltijd of als bijgerecht bij een diner.
Verwarm de oven voor op 200°C (heteluchtoven 180°C).
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de bloemkool in roosjes, was ze en kook ze 7 minuten in kokend water.
Pel en snipper de uien en fruit ze goudbruin in de olie.
Klop de room los met de mosterd en het ei en meng de iets afgekoelde uien erdoor.
Giet de macaroni af en doe deze in een ovenvaste schaal.
Verdeel de bloemkool over de pasta en giet het roommengsel eroverheen.
Bestrooi met de geraspte kaas.
Bak de gratin 30-45 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse groene salade en een stuk knapperig stokbrood.Wijnadvies:Een zachte Chardonnay of een lichte Pinot Gris past goed bij dit gerecht.