Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Macaroni met ham en kool
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
½
groene kool
▢
300
gram
macaroni
▢
200
gram
gekookte hamblokjes
▢
150
gram
Hüttenkase
▢
2
teentjes
knofllook
▢
50
gram
boter
▢
zout
versgemalen peper
▢
4
eieren
▢
1
eetlepel(s)
knoflook-peterselie-olie
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden C. (hetelucht 220 graden C)
Snij de kool in dunne repen en was ze.
Kook de kool in water met een beejte zout ca. 5 min. en spoel de kool koud.
Laat de kool uitlekken in een vergiet.
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.
Pel en snij de knoflook in zeer dunne plakjes.
Verhit de boter in en ruime pan.
Bak de knoflook in ca. 1 min. goudbruin, voeg dan de hamblokjes en de fijn gesneden kool toe en bak dit even mee.
Giet de macaroni af, meng de macaroni met de knofllok-peterselie-olie door het koolmengsel en breng op smaak met peper en zout.
Warm de macaroni goed door, haal de pan van het vuur en roer 2 losgeklopte eieren erdoor.
Schep de macaroni in een ovenschaal.
Klop de overige 2 eieren los de Hüttenkase en verdeel het over de macaroni.
Laat de macaroni midden in de oven in ca. 15 min. gratineren.
Notities / Tips / Wijnadvies
vegetarisch
vervang de hamblokjes door uitgelekte tomatenblokjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch