Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Macaroni met kaas van Hetty van Es
Lekker ouderwets...
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
Ingrediënten
▢
225
gram
ongekookte macaroni
▢
50
gram
boter
▢
2 ½
eetlepel
bloem
▢
275
gram
geraspte belegen
Cheddar kaas
▢
50
gram
geraspte Parmezaanse kaas
▢
750
ml
melk
▢
30
gram
boter
▢
50
gram
broodkruimels
paneermeel
▢
snufje
paprikapoeder
Instructies
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
Smelt 50 gr boter in een pan op middelmatig vuur.
Roer er net zoveel bloem doorheen totdat er een roux ontstaat.
Voeg de melk langzaam roerend aan de roux toe.
Roer de Cheddar en Parmezaanse kaas er doorheen, zet het vuur laag totdat alle kaas gesmolten is en de saus een beetje dik is.
Schep de macaroni in een ovenschaal, giet de kaassaus erover en roer alles goed door elkaar.
Smelt de resterende boter in een koekenpan op middelmatig vuur.
Voeg de broodkruimels toe en bak ze bruin aan.
Verspreid ze egaal over de macaroni en bestrooi ze tenslotte met een beetje paprikapoeder.
Bak 30 minuten op 180 graden Celsius (Gasoven stand 4). Eet op als het nog warm is!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Kaas
/
Pasta