Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Magdalenakoekjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koelkast
Oven
rooster
Appelboor
bakblik
Ingrediënten
▢
250
gr
bloem
▢
150
gr
boter of margarine
▢
100
gr
suiker
▢
80
gr
gemalen witte amandelen
▢
marmelade
▢
poedersuiker
Instructies
Voorbereiding:
Kneed van bloem, boter, suiker en amandelen een soepel deeg en leg het 30 minuten in de koelkast.
Bereiding:
Rol het deeg op een met bloem bestoven plank uit tot een dikte van ½ cm en steek er met een glas rondjes uit.
Steek uit de helft van de koekjes het middendeel met een appelboor, zodat kransjes ontstaan.
Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
Leg de koekjes op een ingevet bakblik en bak ze 10-15 minuten in het midden van de oven.
Laat ze op een rooster afkoelen en bestrijk de 'hele' koekjes dik met marmelade. Zet de kransjes erop en strooi er poedersuiker over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek