Pureer 1 blikje maïs in de keukenmachine met de bloem en de eieren.
Doe het mengsel in een kom en schep het andere blikje uitgelekte maïs, de cervelaatworst, gemalen komijn, fijngehakte knoflook en de helft van de ui erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan.
Schep telkens 1 flinke lepel van het maïsmengsel in de pan en bak het in 5 minuten goudbruin, keer halverwege.
Bak 6-8 burgertjes tegelijkertijd.
Snijd de komkommers en augurken in blokjes.
Klop een dressing van 1 eetlepel augurkenvocht met 2 eetlepels olie en breng op smaak met zout en peper.
Meng de komkommerblokjes met de overgebleven ui, augurkblokjes en de dressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de maïsburgers met de verfrissende komkommersalade aan de kant.
Wijnadvies:
De hartige smaken van de maïsburgers passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Beaujolais of een fruitige rosé. De frisse komkommersalade vraagt om een witte wijn met een lichte zuurgraad, zoals een Sauvignon Blanc.