Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Maïskipfilet met boterbonen en tapenade
AllerHande januari 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
maïskipfilets
ca. 700 g
▢
zout
▢
peper
▢
30
g
boter
of margarine
▢
1
blik
boterbonen
` 400 g
▢
5
stoneleeks
▢
6
zwarte olijven
zonder pit
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
3
eetlepel(s)
tapenade
Instructies
Kipfilets bestrooien met zout en peper.
In koekenpan boter verhitten en kipfilets in 15 à 20 minuten bruin en gaar bakken, af en toe keren.
Intussen bonen in zeef afspoelen onder koud water en laten uitlekken.
Stoneleeks schoonmaken en in schuine stukjes van ca. 2 cm snijden.
Olijven halveren.
Knoflook pellen en boven olie uitpersen.
Dressing mengen met boterbonen, olijven, stoneleeks en helft van tapenade.
Op smaak brengen met zout en peper.
Salade op midden van vier borden scheppen.
Kipfilet op bonen schikken en rest tapenade over kip verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kip