Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed door elkaar.
Voeg de maizena toe en meng alles goed.
Meng het bakpoeder met het meel en voeg het stap voor stap toe aan het mengsel.
Blijf meel toevoegen totdat je een zacht, soepel deeg hebt dat niet meer aan de handen plakt.
Verdeel het deeg in twee gelijke delen.
Voeg kleurstof naar keuze toe aan één deel en kneed het goed door.
Bestuif het werkblad met meel en rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik.
Steek met een flessendopje rondjes uit het deeg.
Leg de rondjes voorzichtig op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten, totdat de onderkant lichtbruin is.
Laat de koekjes volledig afkoelen.
Meng de jam in een bord en roer door.
Zoek een gekleurd en een wit koekje van gelijke grootte en breng een beetje jam aan op één koekje.
Druk het andere koekje voorzichtig bovenop.
Smelt de chocolade met de zonnebloemolie au-bain-marie.
Dompel elk dubbel koekje in de gesmolten chocolade.
Haal het koekje voorzichtig uit de chocolade met een vork en laat het even afdruipen.
Zet het koekje op een stuk plasticfolie en decoreer met een suikerballetje.
Laat de chocolade hard worden voordat je de koekjes serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de koekjes op een mooi bord met een kopje thee of als feestelijke traktatie op een verjaardag.Wijnadvies:Bij dit zoete koekje past een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Moscato d'Asti.