Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Makkelijke Marokkaanse Fekkas Koekjes
Maak deze heerlijke Marokkaanse Fekkas koekjes in een handomdraai! Met een mix van boter, suiker, eieren, en noten, ideaal voor elke gelegenheid.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Mengkom
mes
Oven
Ingrediënten
▢
100
gram
boter
zacht
▢
150
gram
suiker
▢
2
eieren
▢
2
zakjes
vanillesuiker
▢
300
gram
meel
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
Amandelen
of naar keuze
▢
Sesamzaad
of naar keuze
▢
Stukjes
chocola
optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng de boter, suiker en vanillesuiker goed samen.
Voeg de eieren toe en meng goed.
Meng de meel en het bakpoeder door elkaar.
Voeg het meel-bakpoeder mengsel toe aan het boter-suiker-ei mengsel.
Voeg sesamzaad en amandelschaafsel toe (naar keuze).
Kneed het mengsel tot een soepel deeg.
Verdeel het deeg in stukken en vorm staven.
Leg de staven op een bakblik en bak ze 15 minuten in de oven tot ze lichtbruin zijn.
Haal het bakblik uit de oven en leg de staven op een keukenblad.
Snijd de staven in schuine stukjes.
Leg de stukjes terug op het bakblik en bak ze nog eens 15 minuten.
Draai de koekjes halverwege om met een mes.
Laat de koekjes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de Fekkas koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee.
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zou goed passen bij deze koekjes.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden