Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Makreeltartaar met Pittige Tomaat-Koriander Coulis
Een verfijnd en verfrissend gerecht van makreeltartaar, geserveerd met een pittige tomaat-koriander coulis. Perfect als voorgerecht voor feestelijke gelegenheden of zomerse diners.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
blender of staafmixer
citruspers
koksmes
Koekenpan
kom
Zeef
Ingrediënten
Voor de tartaar:
▢
4
makreelfilets
fijngehakt
▢
1
ui
fijngehakt
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
theelepel
geraspte citroenschil
zeste
▢
3
fijngehakte korianderblaadjes
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
Voor de coulis:
▢
Vruchtvlees van 4 roma-tomaten
▢
½
fijngesnipperde
ui
▢
1
Spaans pepertje
fijngehakt
▢
1
teentje
knoflook
fijngehakt
▢
Kruidentuiltje van tijm en laurier
▢
Korianderbollen
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
Enkele
blaadjes salie
▢
Olijfolie
Instructies
Voor de tartaar:
Meng de fijngehakte makreelfilets met de fijngehakte ui, citroensap, geraspte citroenschil, korianderblaadjes, zout en peper.
Zet apart.
Voor de coulis:
Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de fijngesnipperde ui, Spaans pepertje en knoflook tot ze zacht zijn.
Voeg het vruchtvlees van de tomaten, kruidentuiltje van tijm en laurier, korianderbollen, zout en peper toe.
Laat het mengsel zachtjes koken tot de tomaten goed zijn ingekookt en alle smaken zijn samengekomen.
Zeef de coulis om een gladde saus te verkrijgen en meng met fijngehakte koriander.
Verwijder het kruidentuiltje.
Dresseren:
Verdeel de makreeltartaar over de borden.
Lepel de tomaat-koriander coulis eromheen.
Garneer met enkele blaadjes salie en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Notenvrij
/
Pescatarian
/
Zout arm
Feestdagen etc
Kerst