Ga terug
Email Link
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Malakofftaart
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de crème:
▢
1
i ons boter
▢
70
gram
suiker
▢
3
dooiers
▢
80
gram
chocolade
▢
3
eiwitten.
Voor de sauce:
▢
70
gram
suiker
▢
1
eetlepel
rum
▢
3
grote
sinaasappelen
het sap er van
Instructies
de crème:
Boter, suiker en dooiers heel schuimig roeren, de geraspte chocolade erdoor mengen en op het laatst de stijfgeklopte eiwitten.
de sauce:
Verder lange vingerkoekjes of zgn. babybiscuits, desnoods ook cake zonder boter bereid.
De biscuits in het rond tegen de wand van een taartvorm plakken, de restjes de bodem der vorm bedekken.
Met de sauce bedruipen en met de helft der crème besmeren.
Dan weer wat biscuits of koekjes met sauce bedruipen.
De rest der crème erop [zo men de taart hoger wil nog wat koekjes, doch dit is niet nodig].
Met een lepeltje vooral goed de rechtopstaande biscuits met sauce doordrenken.
Daags tevoren maken en koud wegzetten.
Wanneer geserveerd voorzichtig uit vorm halen, met een lint bij elkaar houden.
Met ¼ liter geklopte en gesuikerde slagroom opvullen en rondom langs de schaal opspuiten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart
Land van herkomst
Tjechië