Verwarm de oven voor op 125°C (of gasovenstand 1).
Was de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in flinterdunne plakjes en besprenkel ze met citroensap.
Leg de appelschijfjes op een anti-aanbakovenmatje (of licht ingevet bakpapier) en bak ze in het midden van de oven gedurende ongeveer 2 uur, tot ze knapperig zijn.
Schil de mango en verwijder de pit.
Schil de rettich.
Snijd de mango en rettich in flinterdunne reepjes en doe ze samen met de spitskool in een schaal.
Voeg voorzichtig het zout en de rijstazijn toe en schep alles door elkaar.
Laat het mengsel ongeveer 30 minuten staan.
Pers de limoen uit en knip de koriander fijn.
Meng in een kom het limoensap, 2 eetlepels water, koriander, pindakaas, sambal, suiker, vissaus en gemalen kruidnagel tot een dressing.
Verdeel de salade over vier bordjes, besprenkel met de dressing en strooi de 'chips' eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Chenin Blanc past goed bij de frisse smaken van de mango-pindasalade. De zoete tonen van de wijn zullen de exotische elementen van het gerecht mooi aanvullen.