Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mantgumer ein
Eend uit Mantgum
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
3
tamme eenden
▢
150
gram
boter
▢
zout
▢
peper
▢
verse
munt
▢
1
deciliter
kruidenbouillon
▢
1
eetlepel(s)
rode bessen limonade
Instructies
De oven goed heet voorverwarmen op 250° C.
De beide borststukken en de pootjes van verse eenden eraf snijden.
Al het andere wordt niet gebruikt.
Het eendenvlees met zout en peper en een paar blaadjes verse munt inwrijven.
De boter heet laten worden in een koekenpan en het vlees op hoog vuur dichtschroeien.
Het vlees in een braadslee doen, bakboter erover gieten en boven in de oven vijf minuten laten staan.
Het eendenvlees uit de oven halen en op een warme schaal overdoen.
Een klein beetje rode bessenlimonade en hete kruidenbouillon door het braadvet roeren.
Flink doorroeren en de jus in een kom schenken.
De eend garneren met een paar takjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland