Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.