Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marine Loempia's
Hartige loempia's met een rijke vulling van kip, groenten en omelet, geïnspireerd op de recepten van de Koninklijke Marine.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Frituurpan
Ingrediënten
▢
4
eieren
▢
gekookte
kip
▢
1½
lepel
chinese sojasaus
▢
1
flinke
prei
▢
selderij
▢
1
grote
ui
▢
20
loempiavellen
▢
2
blokjes
goudbouillon
▢
reuzel
om in te fruiten
▢
frituurvet
om in te frituren
▢
1
theelepel
ve-tsin
eventueel
▢
eiwit of zout water
om dicht te plakken
Instructies
Snijd de 1 grote ui en 1 flinke prei en fruit ze met de rest van de ingrediënten (behalve de kip en de eieren) in wat reuzel.
Na 5 min.
het gekookte en in stukjes gehakte kipvlees bij de kruiden doen.
Bak van de 4 eieren een omelet en snijd deze in dunne reepjes.
Leg wat vulling en reepjes ei op een loempiavel, vouw dicht en plak dicht met wat eiwit of zout water.
De loempia's moeten eerst worden voorgebakken, waarna ze, nadat ze afgekoeld zijn in de koelkast, bewaard kunnen worden.
Voor het opdienen bakken in heet frituurvet.
Serveren met sate- of pangsitsaus.
Ook andere pittige sauzen komen in aanmerking.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveren met sate- of pangsitsaus.
Ook andere pittige sauzen komen in aanmerking.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een koud biertje, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Bijgerecht
/
Borrelhapjes
/
Groenten
/
Snack
Land van herkomst
Fusion
/
Indonesië
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden