Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Marmercake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
Oven
Ingrediënten
▢
250
gr
boter
of margarine
▢
1
pakje
vanillesuiker
▢
mespunt
zout
▢
250
gr
suiker
▢
4
eieren
▢
500
gr
bloem
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
125
ml
melk
▢
50
gr
gehakte amandelen
▢
60
gr
cacao
▢
2
el
rum
▢
4
el
melk
Eventueel:
▢
stukjes
chocola
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter in een diepe kom schuimig en voeg al roerend vanillesuiker, zout en 200 gr suiker toe.
Vermeng bloem en bakpoeder en doe dit steeds afwisselend met wat melk en eieren bij de boter.
Klop tot een luchtig en glad deeg ontstaat.
Doe ⅓ deel van het deeg in een andere kom.
Maak een mengsel van cacao en melk (en eventueel rum en chocola) en de laatste 50 gr suiker en klop dit door deze portie deeg (bruin).
Roer de gehakte amandelen door de andere portie deeg (geel).
Vet een cakevorm in, doe er de helft van het gele deeg in, dan het bruine deeg en tot slot de rest van het gele.
Neem de steel van een houten lepel en roer spiraalsgewijs door het beslag in de vorm zodat er een marmereffect ontstaat.
Zet de cake in de oven en bak de cake 70-80 minuten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake