Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaans lamsvlees met abrikozen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
lamslapjes
▢
peper
▢
paprikapoeder
▢
40
gram
boter
▢
700
gram
ui
▢
¼
theelepel
saffraanpoeder
▢
200
gram
amandelen
▢
½
liter
vleesbouillon
▢
350
gram
abrikozen
Instructies
Kruid het lamsvlees met peper en paprikapoeder en bak het in de boter bruin.
Snipper 350 gr uien, voeg die, met het saffraanpoeder en de amandelen toe en bak het samen 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en stoof het vlees 30 minuten.
Neem het vlees en de amandelen dan uit de pan en roer het stoofvocht om.
Snijd de resterende 350 g uien in ringen en de abrikozen in parten en schep ze bij het stoofvocht.
Stoof de saus 20 minuten, breng haar op smaak, leg het vlees terug en warm het snel door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Marokko