Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Aardappel-Gehaktschotel
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
aardappels
geschild en in blokjes gesneden
▢
4
eetlepels
crème fraîche
▢
Peper en zout naar smaak
▢
Melk
indien nodig
▢
500
g
gehakt
rundvlees of lamsvlees
▢
1
grote
ui
fijngesneden
▢
1
grote
ui
in ringen gesneden
▢
1
klein
blikje tomatenpuree
▢
Een paar takjes
koriander
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
tomaten
in plakjes gesneden
▢
Geraspte kaas
Instructies
Verhit wat olie in een pan en bak het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook tot het gehakt bruin is.
Voeg zout, peper, koriander en tomatenpuree toe en bak alles nog een paar minuten mee.
Zet het mengsel opzij.
Kook de aardappels in een pan met water tot ze gaar zijn.
Giet af en stamp de aardappels fijn tot puree.
Voeg de crème fraîche toe en meng goed.
Voeg indien nodig een beetje melk toe om de puree smeuïg te maken.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe een laagje van het gehaktmengsel in een ovenschaal.
Leg er een paar plakjes tomaat en uienringen op.
Bedek met een laagje aardappelpuree.
Herhaal deze lagen nog een keer.
Bestrooi de bovenkant van de schotel met geraspte kaas.
Bak de schotel in de voorverwarmde oven gedurende 25 minuten, of tot de kaas goudbruin is.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Marokkaanse Syrah past goed bij deze schotel.
Opmerking:
Voor een luchtigere puree, mix de aardappels met een mixer.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
23
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Rundvlees
Land van herkomst
Marokko