Was de aardappelen en kook ze in de schil tot ze gaar zijn.
Schil de aardappelen en wrijf ze door een zeef om een gladde puree te maken.
Doe de puree in een kom en meng deze met de smeerkaas, gehakte peterselie, zout, zwarte peper en komijnpoeder.
Meng alles goed door elkaar.
Knip het filodeeg in lange, rechthoekige repen.
Besmeer de repen met gesmolten roomboter.
Schep een lepel vulling op het uiteinde van een reep filodeeg en vouw het deeg diagonaal om de vulling heen, zodat er een driehoekige briouat ontstaat.
Herhaal dit met alle vellen en vulling.
Bestrijk de briouats met losgeklopt eigeel en leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik.
Bak de briouats in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende 15-20 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveer warm als voorgerecht of snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:Combineer met een Marokkaanse muntthee of een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc.