Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Briouats met Kip en Ingelegde Citroen
Heerlijke briouats met een frisse en hartige vulling van kip en ingelegde citroen.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan of diepe pan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
3
kipfilets
in zeer kleine stukjes
▢
½
kipbouillonblokje
verkruimeld
▢
¼
bosje
verse koriander
fijngehakt
▢
½
ingelegde citroen
schil in kleine stukjes (binnenste verwijderd)
▢
1
dessertlepel
paprikapoeder
▢
1
dessertlepel
komijnpoeder
▢
½
dessertlepel
zwarte peper
▢
10
ml
olijfolie
▢
1
pak
brikvellen of filodeeg
▢
Olie om te frituren
Instructies
Snijd de kipfilets in zeer kleine stukjes en doe deze in een kom.
Verwijder het vruchtvlees van de ingelegde citroen en snijd de schil in kleine stukjes.
Voeg dit toe aan de kip.
Verkruimel het bouillonblokje boven de kip en voeg de fijngehakte koriander toe.
Breng op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder en zwarte peper.
Voeg de olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
Snijd de brikvellen of het filodeeg in lange repen.
Leg een lepel van het kipmengsel aan het begin van elke reep deeg.
Vouw het deeg diagonaal om de vulling heen om een driehoekige vorm te maken.
Verhit olie in een frituurpan of diepe pan.
Frituur de briouats in hete olie tot ze go
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met Marokkaanse muntthee of een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.3
g
|
Sugar:
0.5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Kip
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Ramadan / Iftar / Suikerfeest