Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Briouats met Kipfilet en Mihoen
Krokante briouats gevuld met smaakvolle kipfilet, mihoen en Marokkaanse kruiden.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Koekenpan
schaal
Ingrediënten
▢
Voor de vulling:
▢
1
grote
dubbele kipfilet
▢
2
uien
in schijfjes
▢
50
g
mihoen
▢
1
bosje
platte peterselie
fijngehakt
▢
1
eetlepel
roomboter
▢
Zout
▢
Zwarte peper
▢
Mespunt
saffraan
▢
Mespunt
kaneelpoeder
▢
Mespunt
gemberpoeder
▢
Voor het deeg:
▢
1
pak
diepvries-loempiavellen
▢
1
eigeel
▢
Olie om te bakken
Instructies
Laat de mihoen 4 minuten wellen in kokend water.
Laat uitlekken en snijd klein.
Fruit de uien in een klontje roomboter tot ze zacht zijn.
Voeg saffraan, kaneel, gemberpoeder, peterselie, zout en zwarte peper toe.
Roer goed door, voeg een beetje water toe en laat sudderen tot bijna al het vocht verdampt is.
Kook de kipfilet in een pan met water, boter, saffraan, kaneel, gember, zout en zwarte peper gedurende 15 minuten.
Haal de kipfilet uit de pan, laat uitlekken en snijd in kleine stukjes.
Meng de kip met het uimengsel en de gesneden mihoen tot een gelijkmatige vulling.
Schep een lepel vulling op een loempiavel en vouw of rol dit tot driehoekige of cilindervormige briouats.
Besmeer de briouats met losgeklopt eigeel.
Verhit olie in een pan en bak de briouats goudbruin.
Serveer warm als voorgerecht of snack.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een verfrissende Marokkaanse muntthee of een lichte witte wijn zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
280
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kip
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Ramadan / Iftar / Suikerfeest