Marokkaanse Filodeeg Slakjes met Amandel en Honing
Heerlijke Marokkaanse koekjes van knapperig filodeeg gevuld met amandelspijs en geglaceerd met honing en oranjebloesemwater. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!
Snijd de filodeegvellen in repen van ongeveer 4 cm breed.
Bestrijk een reep voorzichtig met gesmolten boter.
Verdeel de amandelspijs in kleine stukjes.
Leg de stukjes amandelspijs in een rij op de beboterde reep, met een paar millimeter tussenruimte.
Rol de reep voorzichtig horizontaal op tot een lange slang.
Rol deze slang op tot een slakkenhuisje.
Herhaal dit met alle repen.
Bak de slakjes in het midden van de oven goudbruin, ongeveer 20-25 minuten.
Verwarm ondertussen honing met oranjebloesemwater.
Dompel de warme koekjes voorzichtig in de honing.
Laat ze even uitlekken en afkoelen.
Leg de koekjes in bonbonpapiertjes en bestrooi eventueel met sesamzaad.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze koekjes bij een kopje muntthee voor een authentieke Marokkaanse ervaring.Wijnadvies: Een lichte, zoete dessertwijn zoals een Muscat past goed bij de honing en amandelspijs.