500gkabeljauwfiletin stukken van 2 gesneden (of vegan / vegetarisch alternatief)
6eetlepelsolijfolie
1rode peperzaadjes verwijderd en fijngehakt
Sap van ½ citroen
6eetlepelsverse korianderfijngehakt
1teentjeknoflookgeperst
Instructies
Meng in een kom de glutenvrije bloem met de gemalen komijn en een theelepel zout en peper.
Schep de stukken vis erdoor zodat ze rondom bedekt zijn met de bloemmix.
Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de vis op een matig vuur 5-8 minuten goudbruin.
Keer de vis halverwege om.
Controleer de gaarheid van de vis door een stukje door te snijden: het vlees moet gemakkelijk uit elkaar vallen en de glans moet verdwenen zijn.
Laat de gebakken vis uitlekken op keukenpapier.
Snijd het rode pepertje open, verwijder de zaadjes en snipper het pepertje fijn.
Maak een marinade van de overgebleven olijfolie, citroensap, fijngehakte koriander, geperste knoflook en gesnipperde rode peper.
Schep de marinade in een kom om met de gebakken vis en marineer de vis afgedekt in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past uitstekend bij deze pittige Marokkaanse gegrilde kabeljauw. De citrus- en kruidachtige tonen van de wijn zullen de smaken van de vis en marinade complementeren.