Zeef de griesmeel samen met het bakpoeder en meng dit met de suiker en de gist.
Klop de eieren los en voeg de helft van het water toe.
Voeg geleidelijk het griesmeel- en watermengsel toe, terwijl je goed blijft mixen.
Voeg als laatste het zout toe.
Neem telkens een beetje van het beslag en mix het nog even in de blender voor een glad mengsel.
Laat het beslag 30 minuten rusten.
Verwarm een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur.
Gebruik deze pan alleen voor het bakken van begrir.
Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan om pannenkoeken te vormen van ongeveer 10-12 cm in diameter.
Bak ze aan beide zijden goudbruin.
Spoel de pan na elke 3 pannenkoeken af om te voorkomen dat de pannenkoeken aanbranden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de begrir warm met honing, jam of fruit naar keuze.Wijnadvies:Deze luchtige pannenkoeken passen goed bij een glas lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti, die de subtiele zoetheid van het gerecht aanvult.