Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse kikkererwtenschotel met lamsvlees
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gram
erwten
▢
2
grote
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
400
gram
lamsbout
zonder been
▢
2
theelepels
paprikapoeder
▢
1
theelepel
gemalen komijn
▢
1
theelepel
kaneel
▢
zout
▢
peper
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
vleesbouillon
▢
1
blikje
tomaat
▢
2
takjes
munt
Instructies
Week de kikkererwten 8 uur in een kom ruim koud water.
Pel en snipper intussen de uien en de knoflook en snijd het lamsvlees in grove stukken.
Roer het paprikapoeder, de komijn, het kaneelpoeder, zout en peper in een kommetje door elkaar.
Laat de kikkererwten in een vergiet uitlekken.
Verhit de olie in een braadpan en bak het lamsvlees in 3-4 minuten bruin.
Schep de ui, de knoflook en het kruidenmengsel erdoor en bak ze 2 minuten zachtjes mee.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en schep er de kikkererwten, de tomaatblokjes met vocht en 1/2 liter water door.
Breng het geheel aan de kook en kook de kikkererwten, met het deksel schuin op de pan, in 1-1/2 uur zachtjes gaar; ze moeten wel stevig blijven.
Hak de muntblaadjes fijn en voeg ze op het laatste moment toe.
Breng op smaak met zout en peper en serveer met couscous of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees
Land van herkomst
Marokko