Doe het ei, de olie, het rozewater, de fanta, de suiker, de vanillesuiker, de kaneel, de citroenschil, het anijszaad, het sesamzaad en de amandelen in een schaal.
Roer goed door elkaar.
Meng het bakpoeder met het meel.
Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het mengsel.
Kneed goed tot het een stevig deeg wordt.
Vorm staafjes van het deeg.
Maak met een mes inkepingen in elk staafje.
Vorm een ring van elk staafje en druk de uiteinden goed tegen elkaar.
Leg de koekjes op een bakblik.
Bestrijk ze met ei en decoreer eventueel met sesamzaad.
Bak de koekjes in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn (ongeveer 20-25 minuten).
Laat de koekjes afkoelen voordat je ze serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer deze koekjes bij een kopje Marokkaanse muntthee voor een authentieke ervaring.Wijnadvies: Niet van toepassing voor dit gerecht.