Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Pompoen en Groentestoofpot met Kikkererwten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
400
g
pompoen
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
rode uien
in ringen
▢
1
courgette
in blokjes
▢
1
aubergine
in blokjes
▢
3
tomaten
in partjes
▢
2
theelepels
chilipoeder
▢
1
theelepel
kaneel
▢
1
theelepel
gemalen koriander
ketoembar
▢
½
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
1
blik
kikkererwten
400 g
▢
7½
g
verse munt
in reepjes
Instructies
Snijd de pompoen in dikke plakken, verwijder de schil en de pitten, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de olijfolie in een braadpan.
Voeg de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 theelepel zout toe.
Stoof de groenten afgedekt op zacht vuur gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn, af en toe omscheppen.
Spoel de kikkererwten af onder koud stromend water in een zeef en laat ze goed uitlekken.
Voeg de kikkererwten toe aan de groenten en laat ze nog 10 minuten zachtjes meestoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Strooi de verse munt erover voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze smaakvolle stoofpot met couscous of Turks brood voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stoofpot
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Suikervrij
/
Vegetarisch