Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Quornfilets met abrikozensaus
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
½
theelepel
gemalen komijn
▢
½
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
4
ongepaneerde Quornfilets
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
gesnipperde ui
▢
1
uitgeperste teen knoflook
▢
100
gram
opgewelde gedroogde abrikozen in stukjes
▢
2
dl
versgeperst sinaasappelsap
▢
50
gram
fijngehakte gepelde pistachenootjes
▢
2
eetlepels
fijngehakte munt
Instructies
Meng het paprikapoeder met de kaneel, de komijn en de peper.
Wrijf de Quornfilets in met 3/4 van dit mengsel en laat ze 10 minuten liggen.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit de ui met de knoflook en de rest van de kruiden.
Voeg de abrikozen en het sinaasappelsap toe en kook het geheel op zacht vuur in ± 10 minuten tot een dikke, rulle saus.
Voeg naar smaak zout en peper toe.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Quornfilets op halfhoog vuur in ± 4 minuten mooi bruin.
Serveer de Quornfilets met de abrikozensaus en strooi de pistachenootjes en de munt erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met couscous en komkommersalade.
Tip: Voor een mooie gladde saus kunt u het abrikozen-uimengsel met een
staafmixer pureren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Marokko
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch