Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse salade van gekookte aubergine
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
aubergine
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
knoflook
▢
1
theelepel
paprikapoeder
▢
1
theelepel
komijn
▢
1
mespuntje
zout
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
4
eetlepels
water
Instructies
Was de aubergine, verwijder de kelk en het steeltje en snijd de vrucht in de lengterichting in vieren.
Snijd elk kwart weer in stukken van 3 cm.
Doe de aubergine met de knoflook, het paprikapoeder, de komijn, het zout en het water in een pan.
Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en kook de aubergine in 15 minuten gaar.
Laat afkoelen en schep de aubergine over in een schaal of slabak.
Doe er dan de olie en het citroensap of de azijn bij en meng alles goed.
Zet de salade 1 uur in de koelkast weg.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Marokko