Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Marokkaanse Shebakia Koekjes
Heerlijke Marokkaanse shebakia koekjes, gebakken in olie en gedrenkt in honing en sesamzaad. Perfect voor elke gelegenheid!
Porties:
4
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Frituurpan/Koekenpan
keukenschaar
Pizzapan
vergiet
Werkblad
Ingrediënten
▢
50
ml
rozewater
▢
500
gram
meel
▢
1
potje
honing
bijv. van Aldi
▢
100
ml
rozewater
▢
1
snufje
zout
▢
50
gram
gesmolten boter
▢
Zonnebloemolie
voor frituren
▢
Water
▢
Lichtbruin gebakken sesamzaad
Instructies
Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve het water.
Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een zacht, wat plakkerig, soepel deeg krijgt.
Maak van het deeg een grote bal.
Verdeel de grote bal in kleinere balletjes, ongeveer zo groot als een golfbal.
Dek de balletjes af met plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.
Bestuif het werkblad met meel en rol een balletje deeg uit met een deegroller tot het bijna doorzichtig is.
Verwarm de pizzapan op stand 1 en bak het deeg heel licht aan, zodat het steviger wordt maar niet bruin.
Rol het deeg voorzichtig op, maar niet te strak.
Maak een meelpapje door twee eetlepels meel te mengen met een eetlepel water en breng dit aan op de buitenste rand van het deeg.
Rol het deeg helemaal dicht.
Knip met een schone keukenschaar schuin stukjes van 1 tot 1,5 cm van de opgerolde deegrol.
Verwarm de olie in de frituurpan/koekenpan en bak de shebakia tot ze mooi bruin zijn.
Haal de shebakia eruit en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm de honing en rozewater op laag vuur totdat de honing vloeibaar is, maar niet kookt.
Haal de pan van het vuur en laat de shebakia 4 minuten in de honing intrekken.
Haal de shebakia uit de honing en bestrooi met sesamzaad.
Eet smakelijk!
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
/
Noten
Land van herkomst
Marokko
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden