Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Masala Chawal
Masala rijst
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
rijst
▢
100
gram
bloemkool
▢
50
gram
doperwtjes
▢
2
uien
▢
1
wortel
▢
1
eetlepel
groene Spaanse peper
gehakte
▢
1
eetlepel
gember
geraspte
▢
1
koffielepel
kaneel
▢
1
koffielepel
komijn
▢
10
kruidnagels
▢
4
kardemomvruchten
▢
3
laurierblaadjes
▢
4
eetlepels
olie
Instructies
Was de rijst en laat hem tenminste 1 uur weken.
Schil de wortel en snijd hem in plakjes.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Pel de uien en hak ze fijn.
Fruit de komijn, laurierblaadjes en uisnippers in hete olie.
Voeg alle kruiden, de groenten en de rijst toe en giet er nog wat water bij (anderhalve keer de hoeveelheid van de rijst).
Dek af en laat op een klein vuur koken tot het water is verdampt.
Serveer warm en garneer met uisnippers
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
India