8-12stukjeswitbrood in hartvormof andere vorm naar keuze
Instructies
Vis voorbereiden: Snijd de vis in stukken van 5 cm.
Saus maken: Verhit 1 eetlepel olie en 30 g boter in een pan.
Voeg de sjalotjes toe en bak deze 5 minuten zacht.
Pers de knoflook erboven uit en bak kort mee.
Voeg de wijn, room, cognac, peterselie, tijm, laurier, zout en peper toe en breng aan de kook.
Laat de saus 20 minuten inkoken.
Vis pocheren: Voeg de visfilets toe en pocheren gedurende 10 minuten op laag vuur (niet koken).
Verwijder peterselie, tijm en laurierblad.
Champignons bereiden: Bak de champignons 10 minuten in de rest van de boter en voeg citroensap toe.
Roer de champignons met het bakvocht door de saus.
Saus binden: Roer het aardappelmeel met wat water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe aan de saus totdat de saus is gebonden.
Croûtons maken: Bak de croûtons in de resterende boter tot ze goudbruin en krokant zijn.
Serveren: Schep de vis met de saus in een schaal, leg de croûtons langs de rand en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesEen Vouvray of een andere droge witte wijn met een frisse smaak past perfect bij dit gerecht, waarin de romige saus en de vis mooi in balans komen.