Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mate's meat pie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
bloem
▢
200
gram
boter
▢
1
dl
melk
▢
1
theelepel
zout
▢
600
gram
runderlappen
▢
1
ui
gesnipperd
▢
100
gram
spek
in blokjes
▢
3
dl
runderbouillon
▢
1
dl
bier
▢
2
eetlepel(s)
bloem
Instructies
Breng de melk aan de kook met een deciliter water, 150 gram boter en het zout.
Schakel de warmtebron uit en roer de bloem erdoor; kneed het geheel goed door elkaar.
Laat het deeg een uur afkoelen.
Verdeel het in twee delen en rol die uit tot een cirkel.
Gebruik de eerste cirkel om een ingevette taartvorm mee te bekleden.
Braad intussen het vlees bruin in aan alle kanten in de overgebleven boter.
Verhit de bouillon en doe deze erbij; stoof het vlees twee uur.
Neem het uit de bouillon en snijd het in blokjes.
Fruit de ui en het spek 5 minuten, doe het vlees erbij en bak nog een paar minuten.
Doe de bouillon erbij.
Los de 2 eetlepels bloem op in het bier en doe dit bij het vlees.
Verhit dit nu langzaam, al roeren, tot het kookt.
Laat het even afkoelen en giet het in de taart.
Sluit deze af met de tweede deegcirkel.
Bak de taart 45 minuten op 180 graden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Australië