4eetlepelsvruchtenlimonadesiroop sinaasappelbus à ¾ l
100grampoedersuikerstrooibus
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 °C (gasovenstand 3).
Verbrokkel de pecannoten met je handen.
Maak het muffinbeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking, met eieren en boter.
Roer de abrikozenjam en pecannoten voorzichtig door het beslag.
Zet 12 papieren muffinvormpjes op een bakplaat en vul ze met het beslag.
Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Maak glazuur door de sinaasappelvruchtenlimonadesiroop door de poedersuiker te roeren.
Bestrijk de bovenkanten van de muffins met het glazuur en strooi er een beetje sinaasappelsuiker over voor een feestelijk effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de muffins als een heerlijke traktatie bij de koffie of thee, of als feestelijke lekkernij voor een speciale gelegenheid.Wijnadvies:Deze muffins passen goed bij een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete rosé.