Een smaakvol gehaktbrood met een mediterrane twist, door de toevoeging van olijven en ansjovis. Geserveerd met een eenvoudige, maar heerlijke, tomatensaus.
Vermeng het gehakt, de ui, ansjovis, olijven, ½ theelepel citroenschil, zout en peper en vorm dit tot een broodje.
Bak het broodje in de olie rondom bruin.
Voeg na ± 20 minuten de tomaat, tomatensaus, uitgeperste knoflook, basilicum, zout en peper toe en laat alles zonder deksel ± 10 minuten zachtjes koken.
Serveer het gehaktbrood in plakken gesneden met saus.
Vermeng ½ eetlepel geraspte citroenschil met de peterselie en strooi dit erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met penne en andijviesla met sinaasappel, walnoten en een vinaigrette van 3 eetlepels walnotenolie, 1 eetlepel sinaasappelsap, 1 theelepel mosterd en zout en peper.Wijnadvies:Een Italiaanse rode wijn, zoals een Chianti.