Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterraans Preitaartje met Mascarpone en Olijven
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
4
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries, ontdooid
▢
1
dunne
prei
▢
100
g
mascarpone
▢
1
ei
▢
Kerriepoeder
▢
50
g
groene olijven zonder pit
▢
1
eetlepel
olijfolie extra vierge
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Leg elk deegplakje op een vormpje en druk het deeg voorzichtig aan.
Prik enkele gaatjes in het deeg en bak de vormpjes 10 minuten in het midden van de oven voor.
Halveer de prei, snijd in dunne ringen, was en droog.
Meng intussen de mascarpone met het ei, een mespunt kerriepoeder en zout en peper naar smaak.
Haal het deeg uit de oven.
Verdeel het mascarponemengsel over de vormpjes.
Druk de prei en olijven in het mascarponemengsel en besprenkel met olijfolie.
Bak de preitaartjes in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
Voedingswaarden (per portie):
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Italiaanse Pinot Grigio past uitstekend bij dit mediterrane preitaartje.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Italië
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Vegetarisch