Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterraanse Pitapuntjes met Wortelpuree en Kruidige Notendip
Geniet van deze heerlijke Mediterraanse pitapuntjes als warme hapjes voor elke gelegenheid!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
pitabroodjes
of glutenvrije variant
▢
250
g
winterwortel
in blokjes gesneden
▢
1
teen
knoflook
uitgeperst
▢
1
theelepel
sambal oelek
▢
Sap van 1 citroen
▢
1
theelepel
gemalen koriander
ketoembar
▢
1 ½
theelepel
gemalen komijn
djinten
▢
Versgemalen peper
▢
100
g
walnoten
▢
½
paprika
in stukjes
▢
1
rode peper
zonder zaadjes en in reepjes
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
100
ml
olijfolie extra vierge
▢
½
theelepel
gemalen piment
Instructies
Kook de winterwortelblokjes gaar.
Pureer de gekookte wortel met knoflook, sambal oelek, citroensap, gemalen koriander en gemalen komijn.
Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Maak de notendip door 1 pitabroodje te pureren met walnoten, paprika, rode peper, citroensap en olijfolie extra vierge.
Voeg gemalen komijn, gemalen piment, versgemalen zwarte peper en zout toe naar smaak.
Snijd de resterende pitabroodjes overlangs open, snijd ze in puntjes en bestrijk ze met olijfolie met knoflook en chilipeper.
Rooster ze onder een hete grill knapperig bruin.
Serveer de wortelpuree en notendip in aparte schaaltjes op een platte schaal en leg de geroosterde pitapuntjes eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij deze pitapuntjes.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch