Doe de helft van de ui, 1/3 van de wortel, ½ eetlepel rozemarijn en 1 teentje knoflook samen met de bonen in een vuurvaste pot.
Voeg zoveel water toe tot alles net onderstaat.
Zet de pot met deksel in de oven en stoof de bonen in ongeveer 1 uur gaar.
Giet de bonen af en vang het kookvocht op.
Pureer de helft van de gare bonen.
Vul het kookvocht aan met water tot 1 liter en voeg dit samen met de gepureerde en hele bonen terug in de pot.
Pers het overgebleven teentje knoflook.
Fruit de knoflook, rest van de ui en wortel in hete olijfolie.
Voeg de rest van de rozemarijn, kool en tomaten toe en roer alles door de bonenmassa.
Zet de pot opnieuw 1 uur in de oven om te laten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met knapperige sesamcrackers of reepjes stevig boerenbrood.Wijnadvies:Combineer met een lichte rode wijn zoals een Chianti of een robuuste rosé.