Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons
een heerlijk verfrissende salade boordevol smaak!
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
ciabatta Italiaans brood
250 g
▢
4
uien
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
tomaat
▢
1
komkommer
▢
200
g
gemengde ijsbergsla
▢
1
eetlepel
azijn
▢
300
g
fetakaas
▢
75
g
croutons Italiaanse kruiden
Instructies
Verwarm de oven voor en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing.
Snijd daarna in stukjes voor croutons.
Pel de uien en snijd ze in parten.
Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de uien op matig vuur gedurende 15 minuten tot ze bruin en gekarameliseerd zijn.
Was de komkommer en snijd deze met een kaasschaaf in dunne plakjes.
Was de tomaat en snijd deze in stukjes.
Verdeel de gemengde ijsbergsla over vier borden.
Leg hierop de plakjes komkommer en stukjes tomaat.
Roer de overgebleven olijfolie, azijn, zout en peper door elkaar voor de dressing.
Verdeel de dressing over de salade.
Verkruimel de fetakaas en verdeel deze samen met de gebakken uien over de salade.
Garneer de salade met de zelfgemaakte croutons.
Serveer de Mediterrane Feta Salade met Knapperige Croutons met versgebakken ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een verfrissende witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch