Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane filets met komkommersalade en gepofte aardappels
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
cocktailprikker
Ingrediënten
▢
4
flinke aardappels
ca. 100 g per stuk
▢
150
g
volle kwark
▢
60
ml
halfvette crème fraîche
▢
1
eetlepel(s)
gemengde Italiaanse kruiden
gedroogd of diepvries
▢
zout
▢
peper
▢
1
komkommer
▢
100
g
zwarte olijven zonder pit
▢
6
eetlepel(s)
balsamicodressing
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
▢
2
valess mediterraan
Instructies
Boen de aardappels schoon en prik ze op diverse plekken in met een cocktailprikker.
Verhit de aardappels in de magnetron 10 minuten op vol vermogen (700 Watt).
Dek de aardappels af met een theedoek en laat ze nog ongeveer 5 minuten nagaren.
Meng de kwark met de crème fraîche, kruiden en zout en peper naar smaak.
Maak de komkommer schoon, halveer de komkommer in de lengte en snij de helften in plakjes.
Meng de komkommer en olijven met de dressing.
Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de filets in 5 minuten rondom bruin.
Serveer de filets met de gepofte aardappels, kwarksaus en de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch