Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Fruitige Salade
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
snijplank
Mengkom
Ingrediënten
▢
3
appels
▢
Citroensap
▢
1
grapefruit
▢
1
sinaasappel
▢
100
g
gekookte ham
▢
150
g
belegen kaas
bijvoorbeeld Leerdammer
▢
4
eetlepels
paprika
uit een potje
▢
3
eetlepels
Turkse yoghurt
▢
2
eetlepels
koffieroom
▢
2
eetlepels
fijngeknipte bieslook
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Schil en snijd de appels in kleine blokjes en besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Schil de grapefruit en sinaasappel, verwijder de velletjes en snijd ze in kleine stukjes.
Snijd de gekookte ham en belegen kaas in dobbelsteentjes.
Snipper de paprika fijn.
Meng alle gesneden ingrediënten in een grote mengkom.
In een aparte kom, meng Turkse yoghurt, koffieroom, peper en zout naar smaak.
Giet het yoghurtmengsel over de salade en meng goed.
Bestrooi de salade met fijngeknipte bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer deze verfrissende Mediterrane salade als bijgerecht bij gegrilde vis of vleesgerechten, of als lichte lunch op zichzelf.
Wijnadvies:
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de fruitige en hartige smaken van deze salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Turkije
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij