Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Groentestrudel met Kruiden
Porties:
4
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
270 g
▢
150
g
venkel
in kleine stukjes gesneden
▢
150
g
courgette
in kleine stukjes gesneden
▢
150
g
paprika
in kleine stukjes gesneden
▢
1
rode ui
gefruit
▢
1
teentje
knoflook
fijn gesneden
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
60
g
gemengde tuinkruiden
peterselie, maggikruid, basilicum, marjolein, oregano, fijn gesneden
▢
Oregano
▢
150
g
crème fraîche
▢
2
eieren
▢
40
g
paneermeel
▢
Peper en zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Meng 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel kruiden en zet apart voor later gebruik.
Fruit de ui, knoflook en groenten in de resterende olie, breng op smaak en laat iets afkoelen.
Roer de crème fraîche met eieren en paneermeel en breng op smaak met zout en peper.
Meng met de groenten en de resterende kruiden.
Rol het deeg uit op het meegeleverde bakpapier en breng de vulling in het midden aan.
Laat een rand van ongeveer 5 cm vrij en bestrijk de rand met een beetje water.
Vouw de randen van het deeg van boven en van onderen over de vulling.
Druk stevig aan de zijkanten en plaats de strudel met de gevouwen kant naar beneden op de bakplaat.
Snijd de strudel diagonaal in om de 3 cm.
Bak 35-40 minuten onderin de oven tot deze goudbruin is.
Bestrijk de nog warme strudel met het mengsel van olijfolie en kruiden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze groentestrudel met kruiden gaat goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio uit Italië.
Voedingswaarden
Calories:
415
kcal
|
koolhydraten:
29
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch