Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Groentetian uit de Oven
Breng de smaken van de Middellandse Zee naar je tafel met deze heerlijke Tian van mediterrane groenten. Perfect geroosterd en vol van smaak!
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal (inhoud ½ liter)
Oven
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
4
teentjes
knoflook
gehalveerd
▢
1
rode ui
in 8 parten gesneden
▢
1
gele paprika
in 12 stukken gesneden
▢
1
dunne
aubergine
in plakken gesneden
▢
1
kleine
courgette
in plakken gesneden
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
8
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
4
takjes
tijm
blaadjes gerist
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Pel en halveer de knoflookteentjes.
Pel de rode ui en snijd deze in 8 parten.
Was de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in 12 stukken.
Was de aubergine, halveer deze en snijd in plakken.
Was de courgette en snijd in plakken.
Rangschik de groenten in de ovenschaal.
Verdeel de knoflook over de groenten.
Bestrooi de groenten met zout en peper.
Druppel de olijfolie en citroensap eroverheen.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de groenten gedurende 45 minuten, schep af en toe om.
Haal de schaal uit de oven en meng de tijmblaadjes door de groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze mediterrane groentetian met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel
Land van herkomst
Mediterraan
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Veganistisch
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick