Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes (of plantaardige alternatieven) gedurende 8 minuten, regelmatig omscheppen, tot ze gaar zijn.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing in kokend water met zout.
Verhit ondertussen de resterende olijfolie in een wok of braadpan en roerbak de courgetteblokjes met knoflook gedurende 5 minuten, breng op smaak met zout en peper.
Roer de fijngesneden munt en het limoensap naar smaak door de couscous.
Verdeel de couscous en courgette over vier borden.
Schep de gyrosreepjes (of plantaardige alternatieven) op de couscous en verkruimel de geitenkaas erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Mediterrane Gyros met Couscous wordt goed begeleid door een frisse, fruitige witte wijn zoals een Griekse Assyrtiko of een Spaanse Verdejo. Voor degenen die de voorkeur geven aan rode wijn, kan een lichte rode wijn zoals een Griekse Xinomavro een goede keuze zijn.