Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Inktvispasta met Diverse Vissoorten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
vergiet
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
2
komkommers
▢
250
g
cherrytomaten
minitomaatjes
▢
100
g
gerookte zalm
▢
300
g
zwarte tagliatelle pasta
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
150
g
gekookt mosselvlees
▢
125
g
roze garnalen
Instructies
Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
Voeg eventueel wat zout toe aan het water.
Voeg een schijfje gewassen citroen toe aan het kookwater voor extra smaak.
Was de komkommers en cherrytomaten.
Snijd de komkommers in lange linten met een kaasschaaf of dunschiller.
Halveer de cherrytomaten.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Kook de zwarte tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in het kokende water.
Dit duurt meestal 4 tot 6 minuten.
Verhit intussen de olijfolie in een grote koekenpan.
Bak hierin de stukjes gerookte zalm ongeveer 2 minuten op laag vuur tot ze lichtjes van kleur veranderen.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de koekenpan en meng deze voorzichtig met de olijfolie en zalm.
Voeg de mosselen, garnalen en cherrytomaten toe aan de pasta en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de komkommerlinten over vier borden en schep de inktvispasta met diverse vissoorten er bovenop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en licht droge witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
49
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië