1blikkikkererwtenca. 250 g, afgespoeld en uitgelekt
1uigesnipperd
2teentjesknoflookgesnipperd
3elolijfolie
3stengelsbleekselderijin smalle boogjes
50ggeraspte Parmezaanse kaas
100gvegetarische hamin reepjes
1elverse tijmblaadjes of blaadjes bleekselderij
Zout en versgemalen peper
Instructies
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de knoflook en ui.
Voeg de bleekselderij, tijm en bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken.
Schep de kikkererwten en hamreepjes erdoor en verwarm zonder te laten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep bestrooid met Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Lekker met bruinbrood of stokbrood gedoopt in olijfolie.Wijnadvies: Serveer met een droge witte wijn, zoals een Vermentino of Sauvignon Blanc.