Kook de sperziebonen in een pan met kokend water in 8-10 minuten beetgaar.
Verhit de olie in een wok en roerbak de kipblokjes met de knoflook en olijven gedurende 3-4 minuten.
Doe intussen de couscous in een schaal en overgiet het met 425 ml kokend water.
Laat het 5 minuten wellen.
Roer de yoghurt door de kip en verwarm het gerecht nog 2-3 minuten zachtjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de helft van de koriander grof en meng het door de yoghurtkip.
Giet de sperziebonen af.
Schep de couscous in vier diepe borden en verdeel de kip met yoghurtsaus erover.
Schep de sperziebonen naast de couscous.
Strooi de rest van de gehakte koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze Mediterrane kip met yoghurtsaus en couscous. De frisse tonen van de wijn zullen de smaken van de kruidige kip en de romige yoghurtsaus mooi aanvullen.