Dep de lamskoteletjes droog, bestrooi ze met zout en peper en laat ze even op kamertemperatuur komen.
Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak het vlees op hoog vuur in 1 minuut aan elke kant bruin en leg het vervolgens op de bakplaat.
Leg op elk kotelet een plak tomaat en een takje rozemarijn, en verdeel de fijngehakte knoflook erover.
Bestrooi de tomaat met zout en peper en druppel er wat olie over.
Schuif de bakplaat in de oven en laat het vlees in 4-5 minuten gaar worden (het vlees mag rosé zijn).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke lamskoteletjes met couscous en groene boontjes voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een goed wijnadvies bij dit gerecht is een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of een Merlot. De volle smaken van de wijn complementeren de kruidige rozemarijn en de sappige tomaten perfect.