Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mediterrane Linzensalade met Knapperige Polentacroutons
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
gram
du Puy linzen
gespoeld
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
100
gram
gerookte spekreepjes
▢
75
gram
rucola
▢
Citroensap
▢
30
gram
geroosterde pijnboompitten
▢
50
gram
Parmezaanse kaas
▢
Peper & zout
Ingrediënten voor de polentacrouton:
▢
Zout naar smaak
▢
100
gram
polenta
▢
40
gram
geraspte pecorino
▢
10
gram
boter
▢
Neutrale olie om in te vetten
Instructies
Doe de linzen in een dichte stoomovenpan, voeg 200 ml heet water toe en stoom gedurende 20 minuten op 100°C.
Bak de spekreepjes uit in een pan op het fornuis.
Bereid de polentacrouton door een halve liter water met wat zout aan de kook te brengen in een pan op het fornuis.
Voeg al roerend de polenta toe en blijf roeren.
Voeg na 15 minuten de boter en de pecorino toe aan de polenta.
Laat het geheel nog 5 minuten rustig garen en breng op smaak met peper en zout.
Strijk de polenta uit op een bakplaat of een met huishoudfolie bekleed dienblad tot een dikte van 5 mm en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de afgekoelde polenta in ruiten en bak ze in wat boter goudbruin.
Laat de linzen eventueel uitlekken in een fijne zeef.
Meng citroensap en olijfolie met de rucola.
Meng de rucola losjes met de linzen en voeg de geroosterde pijnboompitten toe.
Serveer de salade met de knapperige polentacroutons en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Chianti Classico of een Pinot Noir past goed bij de hartige smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
426
kcal
|
koolhydraten:
42
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Tarwevrij
/
Vegetarisch