Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook circa 1 minuut.
Stoom de spinazie 1 minuut op 100 °C.
Schep de ricotta in een kom en voeg de spinazie hieraan toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de huid van de gerookte makreel en pluk het visvlees fijn.
Meng met het spinazie-ricotta mengsel.
Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen circa 3 minuten tot ze gaar zijn.
Neem ze uit de pan met een schuimspaan en laat ze goed uitlekken op een schone theedoek.
Halveer de citroen.
Snijd de rucola, de peterselie en de dragon grof en meng met de kappertjes, een scheutje olijfolie, het sap van een halve citroen, zout en versgemalen peper.
Pak vier borden en bouw de lasagne op.
Begin met een lasagnevel, dan een flinke lepel makreel-spinaziemengsel en eindig weer met een lasagnevel.
Schep vervolgens een lepel garnalen en de rucola-kruidensla op de lasagne.
Besprenkel met olijfolie extra vierge.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte witte wijn, zoals een Pinot Grigio, past goed bij de zachte smaken van de makreel, spinazie en garnalen.